Trouwen/partnerschap in T-diel

Home > Trouwen/partnerschap in T-diel

Trouwen/partnerschap in T-diel

Jullie trouwdag of de dag van partnerschapsregistratie is een dag om naar uit te kijken. Samen hebben jullie de beslissing genomen en samen leven jullie naar deze dag toe. Om van deze dag een succes te maken moet er veel geregeld worden.

Wat er geregeld moet worden om voor de wet te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan is hieronder uitgebreid beschreven in een stappenplan.

De gemeente Tytsjerksteradiel wenst jullie heel veel succes en plezier met het plannen en organiseren van jullie huwelijksdag of dag van jullie partnerschapsregistratie.

1. Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract?

Willen jullie trouwen, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract? Via de knop hieronder lees je wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen deze keuzes.

2. Op welke locatie willen jullie trouwen of een partnerschap aangaan?

Het gemeentehuis in Burgum is onze vaste trouwlocatie. Dit betekent dat er een gemeentebode aanwezig is bij huwelijken die op het gemeentehuis worden gesloten. Er is geen gemeentebode aanwezig bij de zogenaamde gratis huwelijken. Daarnaast kan onder de gestelde voorwaarden iedere locatie als incidentele trouwlocatie dienen. Voor een incidentele locatie sluit de gemeente een overeenkomst met het bruidspaar en de eigenaar van de locatie. Klik hieronder verder voor meer informatie.

3. Datum en kosten

Hebben jullie al een datum voor jullie huwelijk/partnerschap in gedachten? De kosten zijn afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop jullie willen trouwen.

4. Wie mogen jullie getuigen zijn?

Een huwelijk of partnerschap moet in bijzijn van getuigen worden voltrokken. Dat betekent dat er minimaal 2 getuigen aanwezig moeten zijn, dit mogen er maximaal 4 zijn.

5. Doe melding van jullie voorgenomen huwelijk/ partnerschap

Wanneer jullie willen trouwen of een partnerschap willen laten registreren, doe dan een melding van jullie voorgenomen huwelijk/ partnerschap ('ondertrouw').

6. Kies een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Het huwelijk of de partnerschapsregistratie wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van jullie keuze. Via de link hieronder worden de ambtenaren van de burgelijke stand aan jullie voorgesteld.

7. Op de dag zelf

Trouwen jullie in het gemeentehuis? Dan zijn er een paar belangrijke spelregels waar jullie rekening mee moeten houden. Zo moeten jullie bijvoorbeeld 5 minuten voor het afgesproken tijdstip aanwezig zijn. Voor huwelijken op een andere locatie kunnen andere afspraken gelden.

Trouwen in Tytsjerksteradiel

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Tytsjerksteradiel? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).