Klaas Politiek

Home > Trouwambtenaren > Klaas Politiek

Klaas Politiek

Een speciaal moment, een bijzondere dag, twee unieke mensen die willen trouwen in de gemeente Tytsjerksteradiel. Wel iets anders dan het begeleiden van kinderen als leerkracht op de basisschool. Daarnaast ben ik ondersteuningscoördinator op school, waarbij het opvallende kind centraal staat.

Ik ben geboren in Franeker, opgegroeid vlak bij de zeedijk in de Bjirmen. Als echtgenoot en vader wonen we nu in de smûke Wâlden met als woonplaats Burgum.

Mijn doel is om met het bruidspaar tijdens een voorgesprek de tijd even stil te zetten. Samen de tijd nemen om achterom te kijken, vooruit te kijken en de verbintenis tussen twee geliefden in het zonnetje te zetten.

Ik vind het belangrijk om op een persoonlijke manier aan te sluiten bij eventuele wensen van het bruidspaar. Het is hun dag, hun moment om met de familie, vrienden en bekenden de nodige aandacht te schenken aan het huwelijk of het partnerschap. Dit kan natuurlijk in het Nederlands en Fries of we gaan eventueel de uitdaging aan met een andere taal.

Wanneer er kinderen zijn, wordt daar tijd voor gemaakt om in overleg hen te betrekken bij de ceremonie. “Hij heeft ook een trouwjurk aan”, vertelde een van de kinderen heel verbaasd.

Het levensverhaal met ups en downs, met de nodige grappen en grollen, maar vaak ook met bijzondere herinneringen. Het bruidspaar vertelt niet meer dan ze zelf willen. Tijdens het voorgesprek ervaar je hoe je samen als echtpaar, partners en ambtenaar naar de trouwdag groeit. Alle bruidsparen hebben op deze manier iets unieks en dat maakt het zo speciaal.

Het is voor mij iedere keer een geweldig mooie uitdaging om tijdens dat fijne moment in hun leven, iets extra‘s te bieden door een aansprekend en herkenbaar verhaal voor het bruidspaar en de aanwezigen te mogen vertellen.


Contact opnemen

Voor een (betaald) huwelijk of partnerschap leg je als bruidspaar zelf contact met je BABS naar keuze. Voordat jullie dit doen, moet de digitale aangifte ('ondertrouw') afgerond zijn. Tijdens deze aangifte wordt de trouwdatum vastgelegd. Voor een gratis huwelijk/partnerschap kun je geen BABS kiezen (de BABS wordt dan geregeld door de gemeente).

Contactgegevens

Telefoonnummer: 06 2196 2508
E-mailadres: Klaas.Politiek@upcmail.nl

Trouwen in Tytsjerksteradiel

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Tytsjerksteradiel? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).