Jouke Hoekstra

Home > Trouwambtenaren > Jouke Hoekstra

Jouke Hoekstra

Toen ik vertelde dat ik trouwambtenaar (BABS) ging worden bij gemeente Tytsjerksteradiel, reageerden mensen daarop met: “dat past precies bij jou”. En zo voelt het ook, na mijn beëdiging bij de rechtbank en een aantal huwelijken verder: dit past bij mij!

Mijn naam is Jouke Hoekstra, woonachtig in Sumar, samen met mijn partner en hond Gurbe (een hoog-benige Jack Russel). Sinds 2004 ben ik werkzaam als uitvaartverzorger. Dit werk doe ik sinds 2006 onder de vlag van mijn eigen bedrijf: Uitvaartverzorging Jouke Hoekstra BV, eveneens gevestigd in Sumar.

Het scheelt maar 1 letter, en toch is het een wereld van verschil: rouw en trouw. Voor mij is de afwisseling tussen deze beide werelden een zeer welkome afwisseling. Een huwelijk of partnerschap is een bijzonder moment in het leven van twee mensen. En voor mij als ‘buitenstaander’ is het bijzonder om van dat moment deelgenoot te zijn.

Jullie zijn voornemens om een huwelijk of partnerschap aan te gaan, alvast van harte gefeliciteerd. Wellicht mag ik jullie binnenkort ontmoeten en mag ik jullie samen voor de wet met elkaar verbinden.

Mijn toespraak kan zowel in het Frysk of Nederlands.

Oant sjen!


Contact opnemen

Voor een (betaald) huwelijk of partnerschap na 1 september 2018 leg je als bruidspaar zelf contact met je BABS naar keuze. Voordat jullie dit doen, moet de digitale aangifte ('ondertrouw') afgerond zijn. Na deze aangifte wordt tijdens de vervolgafspraak in het gemeentehuis de definitieve trouwdatum vastgelegd. Voor een gratis huwelijk/partnerschap kun je geen BABS kiezen (de BABS wordt dan geregeld door de gemeente).

Contactgegevens

E-mailadres: joukehoekstra@icloud.com

Trouwen in Tytsjerksteradiel

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Tytsjerksteradiel? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).