Jolanda Boekhout

Home > Trouwambtenaren > Jolanda Boekhout

Jolanda Boekhout

Mijn naam is Jolanda Boekhout. Ik heb een zoon en een dochter en 5 prachtige kleinkinderen.  

Hoe wordt je trouwambtenaar? Goede vraag. Een vriendin maakte mij er op attent dat er een nieuwe BABS werd gevraagd. Zij vond mij daar de geschikte persoon voor. Dan ga je daar over nadenken en komt tot de conclusie, dat dit toch wel heel bijzonder is om te doen. Mede door het feit dat ieder mens uniek is in al zijn hoedanigheden en het  interessant is om daar kennis mee te maken . Met mijn jarenlange vrijwilligers werk vond ik dat juist een van de pluspunten.

Ik mag op deze buitengewone dag mijn steentje bijdragen aan een huwelijk. Daar iets speciaals van te maken. En dat is een hele eer.

Dus vind ik dat je na een intake gesprek met het toekomstige bruidspaar alles uit de kast moet halen om er iets van te maken, met een persoonlijk verhaal. Het is ook zo fijn dat er tegenwoordig zo veel eigen inbreng mogelijk is, dan wordt het echt de dag van het bruidspaar.

Tevens moet het een ongedwongen bijeenkomst worden waar het bruidspaar en de gasten zich prettig bij voelen. Het is ook prachtig om te zien, hoe twee mensen gelukkig zijn met elkaar.

En dit alles was de reden om buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand te worden.


Contact opnemen

Voor een (betaald) huwelijk of partnerschap na 1 september 2018 leg je als bruidspaar zelf contact met je BABS naar keuze. Voordat jullie dit doen, moet de digitale aangifte ('ondertrouw') afgerond zijn. Tijdens deze aangifte wordt de trouwdatum vastgelegd. Voor een gratis huwelijk/partnerschap kun je geen BABS kiezen (de BABS wordt dan geregeld door de gemeente).

Contactgegevens

E-mailadres: JVBoekhout@kpnmail.nl

Trouwen in Tytsjerksteradiel

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Tytsjerksteradiel? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).