College Tytsjerksteradiel

Home > Organisatie & bestuur > Politiek > College Tytsjerksteradiel

College Tytsjerksteradiel

Wat doet een burgemeester? from VIDEOLOKET on Vimeo.

Wat doet een wethouder? from VIDEOLOKET on Vimeo.

Voor het maken van een afspraak met de burgemeester, 1 van de wethouders of de secretaris neemt u contact op met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 14 0511 of gemeente@t-diel.nl.

 • Burgemeester L.J. Gebben

  Jeroen Gebben

  De heer drs. L.J. Gebben is burgemeester van de gemeente Tytsjerksteradiel. De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De burgemeester is het gezicht van de gemeente. Een belangrijk onderdeel van de burgemeestersportefeuille is de handhaving van de openbare orde en veiligheid. Hij reikt namens de Kroon onderscheiding uit. Verder onderhoudt hij contacten met bestuurders bij de provincie in Leeuwarden, in de regio, Noord-Nederland en de rijksoverheid in Den Haag.

 • Wethouder Mw. G. Hoekstra

  Mw. G. Hoekstra is wethouder bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Tevens is zij de eerste locoburgemeester. In haar portefeuille heeft zij o.a. Sportbeleid, Ruimtelijke ordening en Recreatie en toerisme.

 • Wethouder Dhr. R. Dijk

  Dhr. R. Dijk is wethouder bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Tevens is hij de tweede locoburgemeester. In zijn portefeuille heeft hij o.a. FinanciĆ«n, Cultuur en Natuurbeleid.

 • Wethouder Dhr. A. Bouwman

  Dhr. A. Bouwman is wethouder bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Tevens is hij de derde locoburgemeester. In zijn portefeuille heeft hij o.a. Welzijn, Jeugd en jongeren en Duurzaamheid.

 • Gemeentesecretaris/algemeen directeur Mw. H.M. van Gils

  De gemeentesecretaris/algemeen directeur is de hoogste ambtenaar in de gemeentelijke organisatie. Zij staat het college en de burgemeester bij en is als algemeen directeur verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het functioneren van de organisatie.

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?