Kansen in kernen Burgum van start

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Werkzaamheden > Kansen in kernen Burgum van start

Kansen in kernen Burgum van start

Dit item is verlopen op 01-07-2017.

Maandag 29 mei 2017 gaat de reconstructie van start van de H.W.K. Ridder Huyssen van Kattendijkeweg en de Noordersingel, ook wel bekend als de ‘Grutte Dyk’, in Burgum. Aannemersbedrijf KWS uit Leek voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Wat houdt de reconstructie in?

Door de aanleg van de centrale as is de verkeersdruk van de ‘Grutte Dyk’ sterk verminderd. Dit vergt een nieuwe inrichting van de bestaande weg. Stoplichten verdwijnen en worden vervangen door rotondes. Naast de reconstructie van de ‘Grutte Dyk’ wordt een flink stuk nieuwe riolering aangelegd om de wateroverlast in delen van Burgum sterk te verminderen.

De herinrichting van de ‘Grutte Dyk’ in Burgum is onderdeel van het project Kansen in Kernen Tytsjerksteradiel. Samen met de inwoners is er een plan gemaakt voor de herinrichting van de doorgaande weg in Burgum na de aanleg van De Centrale As.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden zijn in twee fasen opgedeeld. De werkzaamheden in fase 1 duren tot en met december 2017. Fase 2 duurt tot juli 2018. Door de werkzaamheden is het nodig om het weggedeelte van het gemeentehuis tot het tankstation af te sluiten (fase 1). Hiervoor wordt een omleiding ingericht. De werkzaamheden in fase 2 zijn vanaf het tankstation tot het einde van de bebouwde kom in het noorden van Burgum.

Hebt u vragen, opmerkingen of klachten?

Wij begrijpen dat de werkzaamheden voor overlast kunnen zorgen. Dit proberen wij tot een minimum te beperken. Hebt u vragen, opmerkingen of klachten? Dan is omgevingsmanager Wieger Talsma bereikbaar, 0615004614. Elke vrijdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur verzorgt de aannemer een inloopspreekuur op het gemeentehuis waar u van harte welkom bent.

Facebookpagina voor laatste nieuws

KWS houdt een Facebook pagina bij om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Volg de werkzaamheden via de Facebook pagina: kikburgum.

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?