Werkzaamheden

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Werkzaamheden

Werkzaamheden

Hier kunt u lezen welke werkzaamheden er de komende tijd zijn. Heeft u na het lezen van een bericht toch nog vragen? Bel dan met de gemeente via telefoonnummer 14 0511.

Wegwerkzaamheden kunnen altijd enige (verkeers)hinder veroorzaken. Dat proberen we natuurlijk tot een minimum te beperken. Maar helemaal voorkomen kunnen we het niet. We vragen uw begrip daarvoor!

 • Herstraten Kloosterlaan Burgum

  Maandag 20 maart begint de gemeente met het herstraten van de Kloosterlaan in Burgum (tussen Kolfbaan en Tussenijken/Menno van Coehoornweg). De werkzaamheden gaan ongeveer 9 weken duren.

 • Herstraten Stationsweg Hurdegayp

  Maandag 20 maart gaat de gemeente de Stationsweg in Hurdegaryp herstraten. De werkzaamheden gaan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

 • Update: Gestuurde boring van Vitens in Hurdegaryp

  Vitens is in de week van 27 febr. t/m 3 maart gestart met de aanleg van de gestuurde boring aan de Zuidzijde van de Rijksstraatweg in Hurdegaryp. De huidige hoofdleiding onder en langs de Rijksstraatweg voldeed niet meer aan de eisen. Deze week zijn de losse buizen (hdpe 630mm) aan elkaar gelast tot een 'grote tuinslang' van bijna 500 meter.  De werkzaamheden worden door aannemer BAM uitgevoerd en duren ongeveer 9 weken. 

  Lees verder
 • Verkeersplan brug Skûlenboarch

  De brug bij Skûlenboarchis de komende maanden niet toegankelijk voor fietsers en auto’s. Voor bestemmingsverkeer is, na overleg met politie en ondernemers, de route via de rotonde Drogeham, Nije Yndustrywei en Mounekamp opengesteld. De Mounekamp wordt geregeld met zwaar beladen heftrucks overgestoken door het bedrijf VBI. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Daarom is de maximumsnelheid naar 30km/uur verlaagd en worden er drempels aangebracht.

 • Herstart rioleringswerkzaamheden

  Zoals eerder vermeld zijn de rioleringswerkzaamheden tijdelijk gestopt in verband met kwaliteitsproblemen. Onze aannemer Insituform heeft deze problemen opgelost en gaat weer verder met de rioleringswerkzaamheden. De rioleringswerkzaamheden bestaan uit de renovatie van de riolering op een aantal locaties binnen de gemeente. De renovatie wordt uitgevoerd door middel van een moderne methode, waardoor de straat niet open hoeft. De weg wordt wel afgesloten, maar door deze methode zijn de werkzaamheden sneller afgerond. De overlast blijft daardoor beperkt.

  Lees verder
 • Werkzaamheden aanleg van de nieuwe rotonde Burgum

  Vanaf dinsdag 10 januari 2017 is het niet meer mogelijk om vanaf de brug Burgum of vanaf Quatrebras via de kruising richting de Prins Bernhardstraat/Gaestmabuorren te rijden.

  Lees verder
 • Afsluiting brug Binnendijk Ryptsjerk

  Vanaf het nieuwe jaar wordt de brug aan de Binnendijk in Ryptsjerk vervangen en verhoogd. Daarom is vanaf 9 januari de Binnedijk gestremd voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een tijdelijke brug. De stremming duurt tot ongeveer week 22. De omleiding wordt door middel van bebording aangegeven.

  Lees verder
 • Herstraten Rinia van Nautaweg en Dr. E. Wassenberghstrjitte Gytsjerk

  Vanaf maandag 27 juni starten de herstratingswerkzaamheden van de Rinia van Nautaweg en de Dr. E. Wassenberghstrjitte in Gytsjerk. De werkzaamheden zullen ongeveer 15 weken duren. Tijdens de bouwvak (week 31, 32 en 33) zal er geen stremming voor het doorgaand verkeer.

 • Herstraatwerkzaamheden Feitsmastrjitte Noardburgum

  Lees verder
Archief

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?