Rubber ingestrooide kunstgrasvelden

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Rubber ingestrooide kunstgrasvelden

Rubber ingestrooide kunstgrasvelden

RSS
Dit item is verlopen op 02-03-2018.

Televisieprogramma Zembla besteedde woensdagavond in haar uitzending aandacht aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden.

Geen verwachtte gezondheidsrisco’s

Het RIVM heeft op basis van onderzoek vastgesteld dat er bij het sporten op met rubberkorrels ingestrooide kunstgrasvelden geen gezondheidsrisico is te verwachten. De rubberen korrels in kunstgrasvelden moeten voldoen aan wettelijke normen. Dat geldt ook voor andere rubberen producten zoals fopspenen, speelgoed en telefoonhoesjes. De gemeente vertrouwt op de expertise en onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en ziet geen aanleiding om kunstgrasvelden uit voorzorg te sluiten of om andere maatregelen te nemen.

Vervolgonderzoek

Aanstaande maandag is er een bijeenkomst over het kunstgras met onder meer het RIVM, de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en kunstgrasfabrikanten. Daarin worden de uitkomsten van het programma Zembla besproken. Door de Europese Commissie is aan het ECHA (European Chemical Agency) opdracht gegeven onderzoek te doen naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten hiervan op de gezondheid. De resultaten van dit onderzoek worden begin 2017 verwacht. 

Via onderstaande websites is meer achtergrondinformatie te vinden:

Contact opnemen

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

gemeente@t-diel.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Suggesties voor verbeteringen van deze website?