Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

Home > Inwoners > Nieuws en bekendmakingen > Nieuws > Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

RSS
Dit item is verlopen op 01-08-2016.

Samen kunnen we het de inbreker niet te makkelijk maken. Ook als we ’s avonds even niet thuis zijn. Iedereen kan namelijk twee gemakkelijke maatregelen nemen om de kans op een inbraak te verkleinen.

Niet thuis? Licht aan!

Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als de woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Dus als u ’s avonds weg gaat, laat dan altijd een lamp aan staan. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een tijdschakelaar op een lamp, bijvoorbeeld als u van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds afwezig bent. Als een huis ‘s avonds niet verlicht is, weet een inbreker dat er niemand thuis is. Ten tweede kan een inbreker in een onverlichte woning makkelijker ongezien zijn slag slaan. Vergeet ook de buitenlamp niet.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!

Trek uw deur niet alleen dicht maar draai ook de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk. In de regio werken erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven. Zij kunnen u advies geven over maatregelen om inbraak te voorkomen. Bovendien kunnen deze bedrijven de werkzaamheden uitvoeren. Een erkende PKVW-bedrijf bij u in de buurt vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

Meer tips om een inbraak te voorkomen kunt u vinden op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?