Nieuws

Nieuws

RSS
 • Basisschoolleerlingen maken kennis met techniek

  (18-06-2018)

  Technetkring Tytsjerksteradiel organiseert op vrijdag 22 juni en zaterdag 23 juni een groot techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit de gemeente.

  Lees verder
 • 19 juni openbare vergadering Algemeen Bestuur van de Werkmaatschappij 8KTD

  (18-06-2018)

  Op dinsdag 19 juni is er een vergadering van het Algemeen Bestuur van de Werkmaatschappij 8KTD (de samenwerkingsorganisatie van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel). De vergadering is openbaar en begint om 12.00 uur in Buitenpost. Hij is dit keer georganiseerd in het Tuincafé van De Kruidhof (Schoolstraat 29b). De eindtijd staat niet vast, maar de ervaring leert dat het niet langer duurt dan een kwartier. U vindt de stukken voor de vergadering – voor zover op dit moment aanwezig - bij dit bericht.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor scheidend wethouder Doeke Fokkema

  (08-06-2018)

  Bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Tytsjerksteradiel is Doeke Fokkema koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees verder
 • Nieuwe college Tytsjerksteradiel aan de slag

  (07-06-2018)

  Donderdagmiddag vergaderde het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel voor de eerste keer in de nieuwe samenstelling. De nieuwe wethouders in Tytsjerksteradiel zijn woensdagavond geïnstalleerd.

  Lees verder
 • Basisschoolleerlingen weer het water in!

  (29-05-2018)

  De gemeente Tytsjerksteradiel is begin maart gestart met een pilot om basisscholen weer lessen in het zwembad aan te bieden. Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad hier geld voor beschikbaar gesteld. Wethouder Doeke Fokkema gaf vandaag samen met Eelke Hoekstra, directeur van basisschool De Reinbôge, het officiële startschot voor de pilot.

  Lees verder
 • Wethouder zet medewerkers ‘Kinderwoud’ in het zonnetje

  (24-05-2018)

  Wethouder Doeke Fokkema van Tytsjerksteradiel heeft donderdag 24 mei de pedagogisch medewerkers van Kinderwoud in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens zijn bezoek aan kinderopvanglocatie De Bistebus in Burgum. ‘De medewerkers zetten zich hier dagelijks in voor het bevorderen van een gezonde leefstijl bij de kinderen van 0-12 jaar’, aldus Fokkema. ‘Dat waarderen wij als gemeente enorm en sluit goed aan op ons beleid om kinderen op een gezond gewicht te krijgen.’ De dag begon feestelijk met leuke bewegingsactiviteiten door de beweegcoaches van Team Tytsjerksteradiel Beweegt.

  Lees verder
 • Wie verdient er volgens u een lintje?

  (16-05-2018)

  Op donderdag 26 april 2018 heeft burgemeester Jeroen Gebben tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen' lintjes mogen uitreiken. Denkt u ook iemand te kennen die daarvoor in aanmerking komt, ga dan de uitdaging aan een lintje aan te vragen!

  Lees verder
 • Geen taxus inzameling dit jaar

  (15-05-2018)

  Taxus voor Hoop zamelt Taxussnoeisel in. De farmaceutische industrie produceert van deze grondstof op haar beurt medicijnen tegen kanker. Om de kwaliteit en de efficiency van de medicijnproductie zo hoog mogelijk te houden, wil de farmaceutische industrie vanaf dit seizoen precies weten waar haar grondstoffen vandaan komen.

  Lees verder
 • Lintjesregen in Tytsjerksteradiel

  (26-04-2018)

  Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel heeft donderdag 26 april aan vijf inwoners van de gemeente een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in een volle zaal in De Pleats in Burgum.

  Lees verder
 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

  (23-04-2018)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

  Lees verder
 • Voorlopige uitslag referendum Wiv

  (23-03-2018) Lees verder
 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  (23-03-2018) Lees verder
 • Project Amargi van start in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

  (14-03-2018)

  Maandag 12 maart vond in Glinstra-state in Burgum de startbijeenkomst van het project Amargi plaats. Het project richt zich op het voorkomen van betalingsachterstanden of nog ergere financiële problemen bij inwoners. Amargi is een initiatief van politicoloog, publicist en oud-wethouder van Amsterdam Pieter Hilhorst. Het project is inmiddels al succesvol ingezet in Den Haag, Hilversum en Leeuwarden. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel sluiten zich voor het project bij laatstgenoemde gemeente aan.

  Lees verder
 • Fairtrade certificaat voor Halte | It Griene Nêst in Sumar

  (14-03-2018)

  Op dinsdag 13 maart 2018 ontving Halte | It Griene Nêst uit handen van wethouder Ellen Bruins Slot het Fairtrade certificaat. De Halte is een lunchroom gevestigd op It Griene Nêst aan de Boswei in Sumar. Naast de Halte heeft participatiebedrijf Niemand aan de Zijlijn! (Nadz) ook hier haar onderkomen. Zij richten zich op mensen die op de één of andere manier aan ‘de zijlijn’ terecht zijn gekomen.

  Lees verder
 • Gemeentesecretaris/algemeen directeur Oeds de Jager vertrekt bij gemeente Tytsjerksteradiel

  (02-01-2018)

  Gemeente Tytsjerksteradiel en haar gemeentesecretaris/algemeen directeur Oeds de Jager beëindigen per 1 april 2018 hun samenwerking. Tytsjerksteradiel staat voor een periode met tal van uitdagingen zoals de organisatieontwikkeling, de veranderende rol van de lokale overheid in de mienskip en de verdere samenwerking op uitvoeringsniveau met buurgemeente Achtkarspelen. Daarnaast wil Tytsjerksteradiel haar sterke regionale positie als zelfstandige gemeente bestendigen.

  Lees verder
 • Toelatingsprocedure overeenkomsten maatwerkvoorzieningen Wmo 2018 en verder

  (23-08-2017)

  Leveranciers van zorg die in aanmerking willen komen voor een overeenkomst tot levering van maatwerkvoorzieningen in het kader van de Wmo kunnen gebruik maken van de “Openhouse”-toelatingsprocedure.

  Lees verder
 • Wat gebeurt er tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in Tytsjerksteradiel?

  (07-03-2017)

  Nog even en dan is het 2018. Dat wordt niet zomaar een jaar voor Fryslân! De hoofdstad Leeuwarden, met in haar kielzog de hele provincie, is een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa.

  Lees verder
Archief

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?