Nieuws

Nieuws

RSS
 • Goed idee voor Noordoost-Fryslân? Laat het weten!

  (11-04-2018)

  Streekwurk is op zoek naar initiatiefrijke inwoners en organisaties die een goed idee hebben om de leefbaarheid en economische veerkracht in hun dorp of stad te verbeteren.

  Lees verder
 • Kultuerpriis van de gemeente Tytsjerksteradiel

  (11-04-2018)

  Tytsjerksteradiel stimuleert de cultuur en betrekt daarbij de burgers. In 2018 kent de gemeente voor de 11e maal de ‘Kultuerpriis’ toe. Deze prijs is een waardering voor een persoon of groep voor een uitzonderlijke prestatie of inspanning op cultureel gebied.

  Lees verder
 • Voorlopige uitslag referendum Wiv

  (23-03-2018) Lees verder
 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  (23-03-2018) Lees verder
 • Project Amargi van start in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

  (14-03-2018)

  Maandag 12 maart vond in Glinstra-state in Burgum de startbijeenkomst van het project Amargi plaats. Het project richt zich op het voorkomen van betalingsachterstanden of nog ergere financiële problemen bij inwoners. Amargi is een initiatief van politicoloog, publicist en oud-wethouder van Amsterdam Pieter Hilhorst. Het project is inmiddels al succesvol ingezet in Den Haag, Hilversum en Leeuwarden. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel sluiten zich voor het project bij laatstgenoemde gemeente aan.

  Lees verder
 • Fairtrade certificaat voor Halte | It Griene Nêst in Sumar

  (14-03-2018)

  Op dinsdag 13 maart 2018 ontving Halte | It Griene Nêst uit handen van wethouder Ellen Bruins Slot het Fairtrade certificaat. De Halte is een lunchroom gevestigd op It Griene Nêst aan de Boswei in Sumar. Naast de Halte heeft participatiebedrijf Niemand aan de Zijlijn! (Nadz) ook hier haar onderkomen. Zij richten zich op mensen die op de één of andere manier aan ‘de zijlijn’ terecht zijn gekomen.

  Lees verder
 • Kwijtschelding waterschaps- en gemeentebelastingen 2017 en 2018

  (05-02-2018)

  Sinds 1 januari 2018 zijn de kwijtscheldingaanvragen overgenomen door het Noordelijk Belastingkantoor. Door problemen met het systeem zijn nog niet alle kwijtscheldingsaanvragen 2017 afgehandeld. Het Noordelijk Belastingkantoor doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de nog lopende aanvragen 2017 voor kwijtschelding.

  Lees verder
 • Gemeentesecretaris/algemeen directeur Oeds de Jager vertrekt bij gemeente Tytsjerksteradiel

  (02-01-2018)

  Gemeente Tytsjerksteradiel en haar gemeentesecretaris/algemeen directeur Oeds de Jager beëindigen per 1 april 2018 hun samenwerking. Tytsjerksteradiel staat voor een periode met tal van uitdagingen zoals de organisatieontwikkeling, de veranderende rol van de lokale overheid in de mienskip en de verdere samenwerking op uitvoeringsniveau met buurgemeente Achtkarspelen. Daarnaast wil Tytsjerksteradiel haar sterke regionale positie als zelfstandige gemeente bestendigen.

  Lees verder
 • Toezicht en Handhaving in de fysieke omgeving

  (21-12-2017)

  Een belangrijke taak van de gemeente is het verlenen van vergunningen en het toezien of de regels in deze vergunningen en andere regels in de fysieke omgeving worden nageleefd. Het team Toezicht, Handhaving en Veiligheid ziet toe op naleving van deze regels.

  Lees verder
 • Wat gebeurt er tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in Tytsjerksteradiel?

  (07-03-2017)

  Nog even en dan is het 2018. Dat wordt niet zomaar een jaar voor Fryslân! De hoofdstad Leeuwarden, met in haar kielzog de hele provincie, is een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa.

  Lees verder
Archief

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?