Nieuws

Nieuws

RSS
 • Prestatieafspraken over wonen in de gemeente Tytsjerksteradiel

  (12-12-2017)

  Sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland, De Bewonersraad Friesland en de gemeente Tytsjerksteradiel hebben maandag 11 december de prestatieafspraken voor 2018 ondertekend. Zij hebben hiermee afgesproken dat er aandacht besteed wordt aan het verbeteren en verduurzamen van woningen in de gemeente Tytsjerksteradiel en dat dit niet ten koste gaat van de huurprijs.

  Lees verder
 • Vertrokken met onbekende bestemming

  (11-12-2017)

  De hieronder genoemde personen wonen niet meer op het adres waar zij volgens de basisregistratie persoonsgegevens (BRP) staan ingeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Burgerzaken. De gemeente heeft besloten de persoonslijsten niet meer bij te houden. Daardoor staan zij vanaf 13 oktober 2017 officieel niet meer op het adres ingeschreven.

  Lees verder
 • Aangepaste openingstijden feestdagen

  (06-12-2017)

  Het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel is tijdens de feestdagen gesloten. Donderdag 21 december zijn wij tot 14.00 uur geopend.

  Lees verder
 • Isolatieactie in 2018

  (06-12-2017)

  In de periode van 20 januari t/m 31 maart 2018 kunnen particuliere woningeigenaren uit de gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. 10% korting krijgen op de toegepaste vierkante meter prijs voor de maatregelen: spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloer-, en bodemisolatie.

  Lees verder
 • Vitale regio Fryslân

  (29-11-2017)

  De provincie Fryslân staat de komende jaren voor forse uitdagingen op het gebied van zorg en preventie door veranderingen in de demografie en leefstijl.

  Lees verder
 • Sporthal Westermar Burgum sloopwerkzaamheden (update 21 november)

  (21-11-2017)

  Er heeft een grote brand gewoed in sporthal Westermar in Burgum in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 oktober. De sporthal is daarbij volledig uitgebrand.

  Lees verder
 • Waardering voor Jelle Bijlsma Groep op ‘Dag van de Ondernemer’

  (17-11-2017)

  MKB-Nederland heeft de derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft dit initiatief omarmt. Burgemeester Jeroen Gebben en wethouder Ellen Bruins Slot hebben vrijdagochtend ondernemer Jelle Coen Bijlsma uit Gytsjerk in het zonnetje gezet. Jelle Bijlsma Groep is een voorbeeld van een innovatief bedrijf dat vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid.  “We hopen dat zij een inspiratie mogen zijn voor andere ondernemers”, aldus burgemeester Jeroen Gebben.

  Lees verder
 • Concept woonvisie Tytsjerksteradiel

  (16-11-2017)

  De concept woonvisie omvat actueel woonbeleid, waarin de ambities en richtingen voor de toekomst op het gebied van wonen zijn vastgelegd. De onderwerpen die in de woonvisie zijn opgenomen zijn: aanpak bestaande woningvoorraad, zorgvuldige inzet van de nieuwbouw, beschikbaarheid en betaalbaarheid, wonen en zorg, kwaliteit van de woonomgeving.

  Lees verder
 • Vertrokken met onbekende bestemming

  (13-11-2017)

  De hieronder genoemde personen wonen niet meer op het adres waar zij volgens de basisregistratie persoonsgegevens (BRP) staan ingeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Burgerzaken. De gemeente heeft besloten de persoonslijsten niet meer bij te houden. Daardoor staan zij officieel niet meer op het adres ingeschreven.

  Lees verder
 • Kinderen uit Sumar brengen burgemeester Gebben een gezond ontbijt

  (10-11-2017)

  Vanochtend verwelkomde burgemeester Jeroen Gebben 31 kinderen uit groep 5/6 van de Doarpskoalle It Bynt uit Sumar in de raadzaal. Zij brachten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt een ontbijtje mee. Lokale ondernemers zorgden voor de verse producten.

  Lees verder
 • Trouwen in gemeenschap van goederen vanaf 2018 anders geregeld

  (29-09-2017)

  Hebben jullie trouwplannen of plannen om het partnerschap te registreren? Dan moeten jullie weten, dat de financiële gevolgen vanaf 1 januari 2018 veranderen.

  Lees verder
 • Eerste DigiTaalhuis in de gemeente geopend

  (07-09-2017)

  Kersverse wethouder Ellen Bruins Slot opende donderdag in de bibliotheek in Burgum het eerste DigiTaalhuis in de gemeente.

  Lees verder
 • Toelatingsprocedure overeenkomsten maatwerkvoorzieningen Wmo 2018 en verder

  (23-08-2017)

  De huidige overeenkomsten inzake levering van maatwerkvoorzieningen in het kader van de Wmo lopen per 31 december 2017 af. Om die reden is thans de procedure gestart om te komen tot nieuwe overeenkomsten voor de levering van Wmo maatwerkvoorzieningen voor 2018 en verder. 

  Lees verder
 • Mobiel inloggen met de DigiD app

  (19-07-2017)

  Vanaf nu is het mogelijk om bij alle organisaties die gebruikmaken van DigiD in te loggen met de DigiD app. Met de DigiD app kunt u altijd en overal vertrouwd inloggen bij websites van de overheid, de zorg en pensioenfondsen. Zonder wachtwoord.

  Lees verder
 • CycloMedia maakt foto’s in Tytsjerksteradiel

  (19-06-2017)

  Op dit moment worden in Tytsjerksteradiel in opdracht van de gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf gevestigd in Waardenburg. Zij doen dat tot en met augustus.

  Lees verder
 • Als sportvereniging moeite met behouden van leden?

  (16-06-2017)

  Bent u als vereniging geïnteresseerd om een volledige cursus 'werven en behouden van leden' van Sport Fryslân te volgen? Houdt de website van sport Fryslân dan in de gaten, deze cursus wordt namelijk vanaf volgend voorjaar aangeboden.

  Lees verder
 • Weinig te besteden? Vraag het kindpakket aan!

  (06-06-2017)

  Het kan voorkomen dat je als ouder(s) te weinig geld hebt om je kind (of kinderen) mee te laten doen aan bijvoorbeeld schoolreisje, sport, muziekles of om een verjaardag te vieren.

  Lees verder
 • Tytsjerksteradiel breidt armoedebeleid uit

  (17-05-2017)

  De gemeente Tytsjerksteradiel zet in op een vernieuwde aanpak voor de bestrijding van armoede. Door samenwerking met maatschappelijke organisaties en inwoners wil de gemeente armoede sneller signaleren en schulden voorkomen. Daarnaast richt Tytsjerksteradiel zich op kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Zij moeten zonder drempels mee kunnen doen aan sport en culturele activiteiten.

  Lees verder
 • Zichtbaarheid van LF2018 in Tytsjerksteradiel

  (21-04-2017)

  Tytsjerksteradiel wil in eigen gemeente de zichtbaarheid en bekendheid vergroten van Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad 2018 (LF2018). Wethouder Houkje Rijpstra plakte daarom alvast een LF2018 sticker op het raam bij de entree van het gemeentehuis. De gemeente Tytsjerksteradiel is actief betrokken bij LF2018. De komende tijd zal dat steeds meer zichtbaar worden.

  Lees verder
 • Veel gestelde vragen en antwoorden over leerlingenvervoer in Noordoost Fryslân

  (31-03-2017)

  De gemeenten in Noordoost Fryslân zijn van plan om de aanbesteding voor het grootste deel van het leerlingenvervoer voorlopig te gunnen aan vier vervoerders: Taxi- en touringcarcentrale Noord Oost Friesland B.V., Vervoersmanagement Noord Nederland B.V., Taxi- en Bergingsbedrijf Dorenbos B.V. en Taxicentrale Witteveen B.V. Zij leveren vanaf 1 augustus 2017 de voertuigen en chauffeurs voor het Wmo- en leerlingenvervoer in Noordoost Fryslân. Omdat deze aanbesteding veel vragen oproept, hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

  Lees verder
 • Meiinoar Meidwaan Tytsjerksteradiel

  (27-03-2017)

  Werkgevers die zich nadrukkelijk onderscheiden door mensen met een arbeidshandicap in dienst te nemen, ontvangen het Meiinoar Meidwaan vignet van de gemeente Tytsjerksteradiel. Deze werkgevers onderkennen de talenten van mensen met een arbeidshandicap en bieden hen perspectief. Het vignet staat voor het bijdragen aan een duurzame oplossing voor deze werkzoekenden en treed daarbij op als ambassadeur en als betrokken partner.

  Lees verder
 • Extra geld voor Culturele Hoofdstad in Tytsjerksteradiel

  (17-03-2017)

  De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel stelt 1 euro per inwoner beschikbaar aan de stichting Leeuwarden-Fryslân (LF2018). De stichting kan hierdoor onder andere promotiemateriaal voor LF2018 ontwikkelen. Ondernemers en organisatoren van evenementen kunnen hiervan gebruikmaken. Op die manier wordt ook in de dorpen en steden buiten Leeuwarden Culturele Hoofdstad zichtbaar.

  Lees verder
 • Ruim de helft van de woningen zijn niet levensloopbestendig

  (09-03-2017)

  Uitkomsten woningmarktonderzoek Tytsjerksteradiel bekend

  Eind vorig jaar hebben ruim 3200 huishoudens in Tytsjerksteradiel een enquête ingevuld over hun woonwensen in de toekomst. De uitkomsten laten zien dat er de komende jaren nog een groeiende woningbehoefte is. Op langer termijn is er echter sprake van een afname. Interessant is ook dat meer dan de helft van de woningvoorraad in de gemeente niet levensloopbestendig is en ook niet eenvoudig te maken is. En dat terwijl veel ouderen toch graag zo lang mogelijk in de eigen woning willen blijven wonen. Deze en andere cijfers worden de komende maanden vertaald naar een nieuw woonbeleid.

  Lees verder
 • Wat gebeurt er tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in Tytsjerksteradiel?

  (07-03-2017)

  Nog even en dan is het 2018. Dat wordt niet zomaar een jaar voor Fryslân! De hoofdstad Leeuwarden, met in haar kielzog de hele provincie, is een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa.

  Lees verder
 • Subsidie voor activiteiten/projecten Leeuwarden-Fryslân 2018 in Tytsjerksteradiel

  (06-03-2017)

  Organiseert u in Tytsjerksteradiel een project of activiteit ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wilt u daarvoor bij de gemeente subsidie aanvragen? Doe dit dan vóór 1 januari 2018 via deze site.

  Lees verder
 • Elf initiatieven in Tytsjerksteradiel krijgen CH2018-subsidie

  (20-02-2017)

  Elf organisaties uit Tytsjerksteradiel krijgen in het kader van Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad 2018 (CH2018) subsidie van de gemeente. Het gaat dan om de projecten die gericht zijn op het organiseren van een activiteit of project in de gemeente, zodat het in 2018 ook in Tytsjerksteradiel bruist van de activiteiten. De elf verdelen een subsidie van € 50.000.

  Lees verder
 • De Lits: geen bediening brug Eastermar

  (01-02-2017)

  In verband met onderhoudswerkzaamheden wordt de brug Eastermar van dinsdag 7 februari 2017 tot dinsdag 21 februari 2017 niet op afroep bediend
   

 • Tytsjerksteradiel opnieuw Fairtrade Gemeente!

  (23-01-2017)

  Met dank aan de Fairtradewerkgroep Tytsjerksteradiel, alle Fairtrade bedrijven en ondernemers en bewuste inwoners mag Tytsjerksteradiel zich opnieuw 'Fairtrade Gemeente' noemen. Nadat de gemeente in 2011 het predicaat als tweede Friese gemeente in de wacht sleepte, is deze nu voor de 7e keer op rij door de landelijke organisatie bevestigd. Volgens de jury heeft de gemeente laten zien dat zij Fairtrade goed onder de aandacht brengt bij haar inwoners en lokale deelnemende partijen.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw T. Sijtsma-Vonk

  (16-01-2017)

  Woensdag 11 januari 2017 heeft mevrouw Trienke Sijtsma-Vonk (79) uit Hurdegaryp bij bijzondere gelegenheid een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Wilma J. Mansveld reikte het versiersel uit. Mevrouw Sijtsma is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

   

  Lees verder
 • Tytsjerksteradiel wil mensen met schulden eerder helpen

  (22-12-2016)

  Het voorkomen van schulden bij inwoners. Dat wordt de insteek van het nieuwe schuldhulpverleningsbeleid van de gemeente Tytsjerksteradiel. Door in een zo vroeg mogelijk stadium hulp te bieden, moet het aantal inwoners dat gebruik moet maken van de formele schuldhulpverlening worden verkleind. Daarnaast worden ook lessen op scholen aangeboden om al vroeg te leren hoe je met geld moet omgaan.

  Lees verder
 • Groen licht voor spelen op kunstgras met rubbergranulaat

  (19-12-2016)

  Naar aanleiding van het uitgebreide onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar het sporten op kunstgras met rubbergranulaat en de eventuele gezondheidsrisico’s daarvan, concludeert het RIVM dat de resultaten geen aanleiding geven om gezondheidsschade te verwachten.

  Lees verder
 • Kinderen brengen burgemeester W.J. Mansveld ontbijtje op gemeentehuis

  (08-11-2016)

  Vanochtend brachten 36 kinderen van Asielzoekersschool Papilio uit Burgum een ontbijtje bij burgemeester Mansveld op het gemeentehuis. In de Raadszaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

  Lees verder
 • Drukte verwacht bij het aanvragen van reisdocumenten

  (01-11-2016)

  De balies in het gemeentehuis in Burgum verwachten in november en vooral december extra drukte, omdat jongeren hun paspoort of identiteitskaart komen verlengen.

  Lees verder
 • Cursus politiek actief

  (19-10-2016)

  Op 13 december 2016 start in het gemeentehuis in Burgum de cursus Politiek Actief. Iedere inwoner van Tytsjerksteradiel met interesse in de lokale politiek is van harte welkom om mee te doen. Politiek Actief is een oriënterende cursus die vragen beantwoordt als ‘Hoe werkt de gemeente? Wat zijn de taken van de gemeenteraad? Hoe kun je als burger de besluitvorming beïnvloeden? Is het werk van een gemeenteraadslid iets voor mij?’

  Lees verder
 • UPDATE kunstgrasvelden

  (13-10-2016)

  Op maandag 10 oktober 2016 hebben de KNVB, VWS, RIVM,  VSG en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche om de tafel gezeten om te bespreken wat de vervolgstappen zijn om de onzekerheid over de mogelijke risico’s van kunstgras weg te nemen.

  Lees verder
 • Rubber ingestrooide kunstgrasvelden

  (07-10-2016)

  Televisieprogramma Zembla besteedde woensdagavond in haar uitzending aandacht aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden.

  Lees verder
 • Nieuwe dorpskern Garyp klaar

  (14-07-2016)

  Donderdag 14 juli was het feest in Garyp. Inwoners, schoolkinderen en bestuurders vierden de afronding van het project Kansen in Kernen Garyp. Gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Houkje Rijpstra ‘gaven’ de weg terug aan het dorp, nadat de dorpskern de afgelopen anderhalf jaar een metamorfose onderging.

  Lees verder
 • Klachten evenementen Groene Ster

  (29-06-2016)

  Heeft u klachten over evenementen in de Groene Ster? Dan kunt u een melding doen bij de gemeente Leeuwarden via www.leeuwarden.nl.

Archief

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?