Nieuws

Nieuws

RSS
 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (06-08-2018)

  De gemeente maakt zich zorgen over jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen. We willen iedereen erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

  Lees verder
 • Problemen online afspraken maken

  (01-08-2018)

  Een aantal weken geleden is er een update geweest van het afsprakensysteem. Het afsprakensysteem werkt daardoor niet goed in verouderde browsers.

  Lees verder
 • Toelatingsprocedure overeenkomsten maatwerkvoorzieningen Wmo 2018 en verder

  (27-07-2018)

  Leveranciers van zorg die in aanmerking willen komen voor een overeenkomst tot levering van maatwerkvoorzieningen in het kader van de Wmo kunnen gebruik maken van de “Openhouse”-toelatingsprocedure.

  Lees verder
 • Tytsjerksteradiel stapt over op Blauwe Diesel voor eigen wagenpark

  (26-07-2018)

  De gemeente Tytsjerksteradiel stapt over op het gebruik van Blauwe Diesel voor haar vrachtwagens en andere dienstauto’s. Wethouder Andries Bouman tankt met chauffeur Germ Vellinga de zijlader af met Blauwe Diesel:  “Door te kiezen voor een schonere brandstof wil de gemeente bijdragen aan het terugdringen van  CO2-uitstoot en een beter milieu, aldus de wethouder.”

  Lees verder
 • Wetterskip Fryslân stelt met ingang van donderdag 26 juli een beregeningsverbod in

  (25-07-2018) Lees verder
 • Rook- en stookverbod in bossen en natuurterreinen

  (23-07-2018)

  In verband met de aanhoudende droogte, warmte en wind heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tytsjerksteradiel besloten om vanaf 24 juli 2018 op basis van artikel 2:18 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen. Dit rookverbod houdt in:

  Lees verder
 • Grondverzet De Boer Burgum is maatschappelijk verantwoorde ondernemer

  (20-07-2018)

  Grondverzetbedrijf De Boer Burgum is vrijdag door Wethouder Gelbrig Hoekstra-Mozes verrast met het vignet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wethouder Hoekstra: “Dit bedrijf zet zich op vele manieren in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer uitzicht op een baan te geven. De ondernemer en zijn personeel zijn hiermee een voorbeeld voor andere bedrijven in onze gemeente.”

  Lees verder
 • ‘Grutte Dyk’ Burgum is vandaag officieel geopend

  (19-07-2018)

  Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de metamorfose van de doorgaande weg in Burgum. Vandaag is de H.W.K. Ridder van Huyssen van Kattendijkeweg in Burgum officieel in gebruik genomen. Gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Rommert Dijk verzorgden vandaag de ‘KIK-off’. Het project Kansen in Kernen (KIK) Burgum is daarmee tot een einde gekomen.

  Lees verder
 • College benoemt Maaike van Gils als vaste gemeentesecretaris/algemeen directeur

  (17-07-2018)

  Het college van Tytsjerksteradiel heeft besloten mevrouw H.M. (Maaike) van Gils per direct te benoemen als vaste gemeentesecretaris/algemeen directeur van Tytsjerksteradiel. Mevrouw Van Gils is sinds februari op interim basis in deze functie bij de organisatie betrokken.

  Lees verder
 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel breiden samenwerking verder uit

  (13-07-2018)

  Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel breiden hun samenwerking verder uit. Daarmee willen beide gemeenten een nog betere dienstverlening voor de inwoners realiseren. Voor de uitbreiding is een bestuurlijke visie opgesteld met als uitgangspunt: ‘Samen tenzij’. Dit betekent dat de gemeenten op zoveel mogelijk gebieden willen samenwerken, tenzij dit onmogelijk is.

  Lees verder
 • KBS De Reinbôge uit Burgum wint wisselbeker verkeersexamen Tytsjerksteradiel

  (12-07-2018)

  Op 28, 29 en 30 mei organiseerden de gemeente Tytsjerksteradiel en Veilig Verkeer Nederland (VVN) het jaarlijkse praktisch verkeersexamen. Meer dan 300 leerlingen van groep 7 en 8 van vrijwel alle basisscholen uit de gemeente deden hieraan mee. Basisschool KBS De Reinbôge uit Burgum heeft dit jaar de meeste punten behaald. De school heeft hiermee de wisselbeker Verkeersexamen 2018 van VVN gewonnen. Wethouder Rommert Dijk heeft vandaag de leerlingen verrast en de wisselbeker uitgereikt.

  Lees verder
 • Basisschoolleerlingen weer het water in!

  (29-05-2018)

  De gemeente Tytsjerksteradiel is begin maart gestart met een pilot om basisscholen weer lessen in het zwembad aan te bieden. Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad hier geld voor beschikbaar gesteld. Wethouder Doeke Fokkema gaf vandaag samen met Eelke Hoekstra, directeur van basisschool De Reinbôge, het officiële startschot voor de pilot.

  Lees verder
 • Lintjesregen in Tytsjerksteradiel

  (26-04-2018)

  Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel heeft donderdag 26 april aan vijf inwoners van de gemeente een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in een volle zaal in De Pleats in Burgum.

  Lees verder
 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

  (23-04-2018)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

  Lees verder
 • Voorlopige uitslag referendum Wiv

  (23-03-2018) Lees verder
 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  (23-03-2018) Lees verder
 • Fairtrade certificaat voor Halte | It Griene Nêst in Sumar

  (14-03-2018)

  Op dinsdag 13 maart 2018 ontving Halte | It Griene Nêst uit handen van wethouder Ellen Bruins Slot het Fairtrade certificaat. De Halte is een lunchroom gevestigd op It Griene Nêst aan de Boswei in Sumar. Naast de Halte heeft participatiebedrijf Niemand aan de Zijlijn! (Nadz) ook hier haar onderkomen. Zij richten zich op mensen die op de één of andere manier aan ‘de zijlijn’ terecht zijn gekomen.

  Lees verder
 • Gemeentesecretaris/algemeen directeur Oeds de Jager vertrekt bij gemeente Tytsjerksteradiel

  (02-01-2018)

  Gemeente Tytsjerksteradiel en haar gemeentesecretaris/algemeen directeur Oeds de Jager beëindigen per 1 april 2018 hun samenwerking. Tytsjerksteradiel staat voor een periode met tal van uitdagingen zoals de organisatieontwikkeling, de veranderende rol van de lokale overheid in de mienskip en de verdere samenwerking op uitvoeringsniveau met buurgemeente Achtkarspelen. Daarnaast wil Tytsjerksteradiel haar sterke regionale positie als zelfstandige gemeente bestendigen.

  Lees verder
 • Wat gebeurt er tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in Tytsjerksteradiel?

  (07-03-2017)

  Nog even en dan is het 2018. Dat wordt niet zomaar een jaar voor Fryslân! De hoofdstad Leeuwarden, met in haar kielzog de hele provincie, is een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa.

  Lees verder
Archief

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?