Nieuws

Nieuws

RSS
 • Prijswinnaars afvalenquête gemeente Tytsjerksteradiel bekend

  (28-07-2017)

  Erik Vredeveld is één van de winnaars van een cadeaubon die gemeente Tytsjerksteradiel heeft verloot na het invullen van de afvalenquête. Hij ontving de cadeaubon uit handen van wethouder Houkje Rijpstra. De gemeente wilde weten wat de ideeën en wensen van hun inwoners waren over het beter scheiden van afval. “De belutsenens fan ús ynwenners oer dit ûnderwerp is grut. Ik bin der wiis mei dat safolle minsken meidien hawwe oan de enquête” aldus wethouder Houkje Rijpstra.

  Lees verder
 • Echtpaar Haaijema-Stulp uit Oentsjerk 60 jaar getrouwd

  (24-07-2017)

  Loco-burgemeester Houkje Rijpstra bracht maandag 24 juli een bezoek aan het echtpaar haaijema-Stulp uit Oentsjerk. Zij vierden op deze dag hun 60 jarig huwelijksjubileum. De loco burgemeester bezorgde namens de gemeente een prachtig bloemstuk.

  Lees verder
 • werkzaamheden brug Burgum over het prinses Margrietkanaal

  (24-07-2017)

  Door aannemer Nije Daam wordt gewerkt aan de brug bij Burgum over het Prinses Margrietkanaal. De scheepvaart/ pleziervaart kan hier hinder van ondervinden. Momenteel functioneert de brug met lokale handbediening, op het vaste tijdstip van 14.00 uur in de middag.  De brug wordt op afroep geopend. Meer informatie of uw route plannen? Dit is te vinden op de site van de provincie Fryslân: http://www.fryslan.frl/home/kaarten_3208/item/openingstijden-bruggen-en-sluizen_727.html

 • Aline Conceptstore in Earnewâld ontvangt fairtrade certificaat

  (20-07-2017)

  Aline Conceptstore in Earnewâld heeft van de gemeente het fairtrade certificaat ontvangen. In de winkel krijgen klanten fairtrade koffie en thee aangeboden en wordt een breed assortiment aan fairtrade producten verkocht, waaronder kleding.

  Lees verder
 • Afspraken over overbruggingscontracten voor doelgroepenvervoer Noordoost

  (20-07-2017)

  Het Mobiliteitsbureau in Noordoost-Fryslân heeft afspraken gemaakt met de huidige vervoerders over het doelgroepenvervoer (Wmo- en leerlingenvervoer) over overbruggingscontracten.

  Lees verder
 • Mobiel inloggen met de DigiD app

  (19-07-2017)

  Vanaf nu is het mogelijk om bij alle organisaties die gebruikmaken van DigiD in te loggen met de DigiD app. Met de DigiD app kunt u altijd en overal vertrouwd inloggen bij websites van de overheid, de zorg en pensioenfondsen. Zonder wachtwoord.

  Lees verder
 • Werkzoekenden aan de slag in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

  (19-07-2017)

  De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zetten zich in om binnen de organisatie banen te creëren voor bijstandsgerechtigden. Samen met Start People zetten ze hiervoor een flexpool op. Men kan aan de slag in het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeenten als flexibele medewerkers. Bij het KCC komen de eerste klantcontacten van de gemeenten binnen. De gemeenten bieden drie kandidaten per jaar een werkervaringsplek. Zo kunnen de gemeenten ook in drukkere periodes de hoge dienstverlening garanderen en worden werkzoekenden aan een baan geholpen om weer in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

  Lees verder
 • Ellen Bruins Slot-Janmaat kandidaat wethouder

  (19-07-2017)

  De PvdA in Tytsjerksteradiel heeft Ellen Bruins Slot dinsdagavond 18 juli 2017 unaniem als nieuwe wethouder voorgedragen.

  Lees verder
 • Toelatingsprocedure overeenkomsten maatwerkvoorzieningen Wmo 2018 en verder

  (17-07-2017)

  De huidige overeenkomsten inzake levering van maatwerkvoorzieningen in het kader van de Wmo lopen per 31 december 2017 af. Om die reden is thans de procedure gestart om te komen tot nieuwe overeenkomsten voor de levering van Wmo maatwerkvoorzieningen voor 2018 en verder. 

  Lees verder
 • Echtpaar Meinema-Faber uit Oentsjerk 60 jaar getrouwd

  (17-07-2017)

  Loco burgemeester Houkje Rijpstra bracht maandag 17 juli een bezoek aan het echtpaar Meinema-Faber uit Oentsjerk. Zij vierden op deze dag hun 60 jarig huwelijksjubileum. De loco burgemeester bezorgde namens de gemeente een prachtig bloemstuk.

  Lees verder
 • EREPENNING GEMEENTE TYTSJERKSTERADIEL VOOR BART HELMHOLT

  (16-07-2017)

  De heer Bart Helmholt heeft op 15 juli 2017 de erepenning van de gemeente Tytsjerksteradiel ontvangen. De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel heeft hiertoe op 29 juni 2017 besloten vanwege zijn grote uitzonderlijke prestaties en grote inzet voor de fierljepsport in en ver buiten de gemeente. Loco-burgemeester Houkje Rijpstra heeft de erepenning uitgereikt tijdens het Keningsljeppen op het fierljepterrein “De Jint” aan de Burgumerdaam achter het gemeentehuis in Burgum.

  Lees verder
 • Aanleg multifunctionele ijsbaan Burgum van start

  (13-07-2017)

  De aanleg van het Wetter en Willepark Burgum is in volle gang. Een belangrijk element in het park is de ijsbaan, deze krijgt een multifunctionele rol. De nieuwe ijsbaan wordt aangelegd met een verharde asfalt-toplaag. Hierdoor is het mogelijk om in de winter met een klein laagje water en een relatieve korte vorstperiode al te kunnen schaatsen. Bovendien kan de verharde baan in de zomerperiode worden gebruikt voor allerlei andere sporten zoals skeeleren.

  Lees verder
 • CycloMedia maakt foto’s in Tytsjerksteradiel

  (19-06-2017)

  Op dit moment worden in Tytsjerksteradiel in opdracht van de gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf gevestigd in Waardenburg. Zij doen dat tot en met augustus.

  Lees verder
 • Als sportvereniging moeite met behouden van leden?

  (16-06-2017)

  Bent u als vereniging geïnteresseerd om een volledige cursus 'werven en behouden van leden' van Sport Fryslân te volgen? Houdt de website van sport Fryslân dan in de gaten, deze cursus wordt namelijk vanaf volgend voorjaar aangeboden.

  Lees verder
 • Weinig te besteden? Vraag het kindpakket aan!

  (06-06-2017)

  Het kan voorkomen dat je als ouder(s) te weinig geld hebt om je kind (of kinderen) mee te laten doen aan bijvoorbeeld schoolreisje, sport, muziekles of om een verjaardag te vieren.

  Lees verder
 • Taxus voor Hoop; Snoeihard tegen kanker!

  (29-05-2017)

  Het is weer zover: de jaarlijkse inzamelingsactie van taxussnoeisel; vanzelfsprekend doet onze gemeente Tytsjerksteradiel mee aan deze sympathieke actie! Tijdens deze inzamelingsactie wordt het snoeisel van de Taxus Baccata verzameld. Het snoeisel kan gebruikt worden als grondstof voor chemotherapieën.

  Lees verder
 • Wees alert op de eikenprocessierups

  (22-05-2017)

  Sinds 2009 hebben we elk jaar in een groot gedeelte van Friesland te maken met overlast door de eikenprocessierups. Eikenprocessierupsen kunnen in mei en juni in vooral eikenbomen worden aangetroffen. Na contact met de brandharen van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen. De verwachting is dat de rups ook dit jaar in de tweede helft van mei op verschillende plaatsen in Fryslân overlast gaat veroorzaken. Tot nu toe is de rups nog nergens in de gemeente Tytsjerksteradiel waargenomen.

  Lees verder
 • Taalferoardering Frysk

  (19-05-2017)

  De gemeenteried hat op 20 april 2017 is de ‘Taalferoardering Frysk gemeente Tytsjerksteradiel 2017’ fêststeld.

  Lees verder
 • Tytsjerksteradiel breidt armoedebeleid uit

  (17-05-2017)

  De gemeente Tytsjerksteradiel zet in op een vernieuwde aanpak voor de bestrijding van armoede. Door samenwerking met maatschappelijke organisaties en inwoners wil de gemeente armoede sneller signaleren en schulden voorkomen. Daarnaast richt Tytsjerksteradiel zich op kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Zij moeten zonder drempels mee kunnen doen aan sport en culturele activiteiten.

  Lees verder
 • Zichtbaarheid van LF2018 in Tytsjerksteradiel

  (21-04-2017)

  Tytsjerksteradiel wil in eigen gemeente de zichtbaarheid en bekendheid vergroten van Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad 2018 (LF2018). Wethouder Houkje Rijpstra plakte daarom alvast een LF2018 sticker op het raam bij de entree van het gemeentehuis. De gemeente Tytsjerksteradiel is actief betrokken bij LF2018. De komende tijd zal dat steeds meer zichtbaar worden.

  Lees verder
 • Veel gestelde vragen en antwoorden over leerlingenvervoer in Noordoost Fryslân

  (31-03-2017)

  De gemeenten in Noordoost Fryslân zijn van plan om de aanbesteding voor het grootste deel van het leerlingenvervoer voorlopig te gunnen aan vier vervoerders: Taxi- en touringcarcentrale Noord Oost Friesland B.V., Vervoersmanagement Noord Nederland B.V., Taxi- en Bergingsbedrijf Dorenbos B.V. en Taxicentrale Witteveen B.V. Zij leveren vanaf 1 augustus 2017 de voertuigen en chauffeurs voor het Wmo- en leerlingenvervoer in Noordoost Fryslân. Omdat deze aanbesteding veel vragen oproept, hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

  Lees verder
 • Meiinoar Meidwaan Tytsjerksteradiel

  (27-03-2017)

  Werkgevers die zich nadrukkelijk onderscheiden door mensen met een arbeidshandicap in dienst te nemen, ontvangen het Meiinoar Meidwaan vignet van de gemeente Tytsjerksteradiel. Deze werkgevers onderkennen de talenten van mensen met een arbeidshandicap en bieden hen perspectief. Het vignet staat voor het bijdragen aan een duurzame oplossing voor deze werkzoekenden en treed daarbij op als ambassadeur en als betrokken partner.

  Lees verder
 • Extra geld voor Culturele Hoofdstad in Tytsjerksteradiel

  (17-03-2017)

  De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel stelt 1 euro per inwoner beschikbaar aan de stichting Leeuwarden-Fryslân (LF2018). De stichting kan hierdoor onder andere promotiemateriaal voor LF2018 ontwikkelen. Ondernemers en organisatoren van evenementen kunnen hiervan gebruikmaken. Op die manier wordt ook in de dorpen en steden buiten Leeuwarden Culturele Hoofdstad zichtbaar.

  Lees verder
 • Ruim de helft van de woningen zijn niet levensloopbestendig

  (09-03-2017)

  Uitkomsten woningmarktonderzoek Tytsjerksteradiel bekend

  Eind vorig jaar hebben ruim 3200 huishoudens in Tytsjerksteradiel een enquête ingevuld over hun woonwensen in de toekomst. De uitkomsten laten zien dat er de komende jaren nog een groeiende woningbehoefte is. Op langer termijn is er echter sprake van een afname. Interessant is ook dat meer dan de helft van de woningvoorraad in de gemeente niet levensloopbestendig is en ook niet eenvoudig te maken is. En dat terwijl veel ouderen toch graag zo lang mogelijk in de eigen woning willen blijven wonen. Deze en andere cijfers worden de komende maanden vertaald naar een nieuw woonbeleid.

  Lees verder
 • Wat gebeurt er tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in Tytsjerksteradiel?

  (07-03-2017)

  Nog even en dan is het 2018. Dat wordt niet zomaar een jaar voor Fryslân! De hoofdstad Leeuwarden, met in haar kielzog de hele provincie, is een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa.

  Lees verder
 • Subsidie voor activiteiten/projecten Leeuwarden-Fryslân 2018 in Tytsjerksteradiel

  (06-03-2017)

  Organiseert u in Tytsjerksteradiel een project of activiteit ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wilt u daarvoor bij de gemeente subsidie aanvragen? Doe dit dan vóór 1 januari 2018 via deze site.

  Lees verder
 • Elf initiatieven in Tytsjerksteradiel krijgen CH2018-subsidie

  (20-02-2017)

  Elf organisaties uit Tytsjerksteradiel krijgen in het kader van Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad 2018 (CH2018) subsidie van de gemeente. Het gaat dan om de projecten die gericht zijn op het organiseren van een activiteit of project in de gemeente, zodat het in 2018 ook in Tytsjerksteradiel bruist van de activiteiten. De elf verdelen een subsidie van € 50.000.

  Lees verder
 • De Lits: geen bediening brug Eastermar

  (01-02-2017)

  In verband met onderhoudswerkzaamheden wordt de brug Eastermar van dinsdag 7 februari 2017 tot dinsdag 21 februari 2017 niet op afroep bediend
   

 • Tytsjerksteradiel opnieuw Fairtrade Gemeente!

  (23-01-2017)

  Met dank aan de Fairtradewerkgroep Tytsjerksteradiel, alle Fairtrade bedrijven en ondernemers en bewuste inwoners mag Tytsjerksteradiel zich opnieuw 'Fairtrade Gemeente' noemen. Nadat de gemeente in 2011 het predicaat als tweede Friese gemeente in de wacht sleepte, is deze nu voor de 7e keer op rij door de landelijke organisatie bevestigd. Volgens de jury heeft de gemeente laten zien dat zij Fairtrade goed onder de aandacht brengt bij haar inwoners en lokale deelnemende partijen.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw T. Sijtsma-Vonk

  (16-01-2017)

  Woensdag 11 januari 2017 heeft mevrouw Trienke Sijtsma-Vonk (79) uit Hurdegaryp bij bijzondere gelegenheid een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Wilma J. Mansveld reikte het versiersel uit. Mevrouw Sijtsma is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

   

  Lees verder
 • Tytsjerksteradiel wil mensen met schulden eerder helpen

  (22-12-2016)

  Het voorkomen van schulden bij inwoners. Dat wordt de insteek van het nieuwe schuldhulpverleningsbeleid van de gemeente Tytsjerksteradiel. Door in een zo vroeg mogelijk stadium hulp te bieden, moet het aantal inwoners dat gebruik moet maken van de formele schuldhulpverlening worden verkleind. Daarnaast worden ook lessen op scholen aangeboden om al vroeg te leren hoe je met geld moet omgaan.

  Lees verder
 • Groen licht voor spelen op kunstgras met rubbergranulaat

  (19-12-2016)

  Naar aanleiding van het uitgebreide onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar het sporten op kunstgras met rubbergranulaat en de eventuele gezondheidsrisico’s daarvan, concludeert het RIVM dat de resultaten geen aanleiding geven om gezondheidsschade te verwachten.

  Lees verder
 • Kinderen brengen burgemeester W.J. Mansveld ontbijtje op gemeentehuis

  (08-11-2016)

  Vanochtend brachten 36 kinderen van Asielzoekersschool Papilio uit Burgum een ontbijtje bij burgemeester Mansveld op het gemeentehuis. In de Raadszaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

  Lees verder
 • Drukte verwacht bij het aanvragen van reisdocumenten

  (01-11-2016)

  De balies in het gemeentehuis in Burgum verwachten in november en vooral december extra drukte, omdat jongeren hun paspoort of identiteitskaart komen verlengen.

  Lees verder
 • Cursus politiek actief

  (19-10-2016)

  Op 13 december 2016 start in het gemeentehuis in Burgum de cursus Politiek Actief. Iedere inwoner van Tytsjerksteradiel met interesse in de lokale politiek is van harte welkom om mee te doen. Politiek Actief is een oriënterende cursus die vragen beantwoordt als ‘Hoe werkt de gemeente? Wat zijn de taken van de gemeenteraad? Hoe kun je als burger de besluitvorming beïnvloeden? Is het werk van een gemeenteraadslid iets voor mij?’

  Lees verder
 • UPDATE kunstgrasvelden

  (13-10-2016)

  Op maandag 10 oktober 2016 hebben de KNVB, VWS, RIVM,  VSG en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche om de tafel gezeten om te bespreken wat de vervolgstappen zijn om de onzekerheid over de mogelijke risico’s van kunstgras weg te nemen.

  Lees verder
 • Rubber ingestrooide kunstgrasvelden

  (07-10-2016)

  Televisieprogramma Zembla besteedde woensdagavond in haar uitzending aandacht aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden.

  Lees verder
 • Nieuwe dorpskern Garyp klaar

  (14-07-2016)

  Donderdag 14 juli was het feest in Garyp. Inwoners, schoolkinderen en bestuurders vierden de afronding van het project Kansen in Kernen Garyp. Gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Houkje Rijpstra ‘gaven’ de weg terug aan het dorp, nadat de dorpskern de afgelopen anderhalf jaar een metamorfose onderging.

  Lees verder
 • Klachten evenementen Groene Ster

  (29-06-2016)

  Heeft u klachten over evenementen in de Groene Ster? Dan kunt u een melding doen bij de gemeente Leeuwarden via www.leeuwarden.nl.

Archief

Contact opnemen

gemeente@t-diel.nl

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

Telefoonnummer 14 0511
bellen vanuit het buitenland

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Bereikbaarheid bij calamiteiten

Suggesties voor verbeteringen van deze website?