MijnOverheid

Home > Inwoners > MijnOverheid

MijnOverheid

Wat is MijnOverheid?

Op MijnOverheid heeft u overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. Het is uw persoonlijke website voor overheidszaken waarop u inlogt met uw DigiD. U kunt hier:

  • uw persoonlijke gegevens inzien;
  • post van de overheid ontvangen;
  • de status bekijken van uw lopende zaken bij de overheid.

De Berichtenbox van MijnOverheid is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal kunt ontvangen. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail in uw persoonlijke e-mailbox. Dit emailadres kunt u aangeven bij uw registratie bij MijnOverheid.

Gemeente Tytsjerksteradiel en MijnOverheid

Steeds meer overheidsdiensten sluiten aan op MijnOverheid. Zoals de Belastingdienst, het Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeenten. Ook de gemeente Tytsjerksteradiel is aangesloten op MijnOverheid. De gemeente biedt stapsgewijs haar diensten en producten aan via MijnOverheid.

We zijn gestart met het versturen van de aanslagen van de gemeentelijke belastingen via de Berichtenbox. Op termijn versturen we bijvoorbeeld ook betaalspecificaties van uitkeringen, beschikkingen over vergunningen en post over het verlopen van een identiteitsbewijs of paspoort digitaal.


Uw account bij MijnOverheid al geactiveerd?

Elke keer wanneer we een van onze diensten en producten hebben aangesloten op MijnOverheid, ontvangt u hierover automatisch een bericht in uw Berichtenbox. Bij diensten en producten vindt u een overzicht van onze aangesloten gemeentelijke diensten en producten.

Uw account bij MijnOverheid nog niet geactiveerd?

Er verandert nog niets voor u. Post van de gemeente Tytsjerksteradiel ontvangt u nog in uw brievenbus. De overheid streeft wel naar zoveel mogelijk gebruikers van MijnOverheid. Gemeente Tytsjerksteradiel sluit zich daar graag bij aan. Vanwege het gebruiksgemak voor u, de veiligheid, én vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Het is daarom handig uw account bij MijnOverheid snel te activeren. 

Uw account op MijnOverheid activeren

U kunt uw account op www.mijnoverheid.nl in vier stappen activeren. U heeft hier alleen uw DigiD bij nodig. Heeft u geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl/aanvragen.

Na activatie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox en kunt u uw persoonlijke gegevens en lopende zaken inzien.

Stap 1

Accepteer de voorwaarden. U gaat ermee akkoord dat u uw berichten van de overheid voortaan digitaal in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt.

Stap 2

Bevestig dat u een e-mail wilt ontvangen als er nieuwe post in uw Berichtenbox voor u klaarstaat.

Stap 3

Geef een gebruikersnaam en e-mailadres op (dit is niet verplicht). U krijgt dan voortaan een melding op dit e-mailadres als er nieuwe post in uw Berichtenbox voor u klaar staat.

Stap 4

Bevestig uw e-mailadres door de verificatiecode in te vullen die u per e-mail ontvangt.


Berichtenbox App 

Wilt u post van de overheid direct lezen op uw mobiel of tablet? Dat kan met de Berichtenbox app van MijnOverheid. Zodra er nieuwe post is, ontvangt u een melding. Inloggen doet u makkelijk en snel met alleen een pincode. U activeert de app eenmalig met uw DigiD. Download de app via de officiële stores:


Gemeentelijke diensten en producten via de Berichtenbox

  • Aanslag gemeentelijke belastingen
  • Inzien van uw persoonlijke gegevens (bsn, adres etc.)

Als u uw account bij MijnOverheid geactiveerd heeft, ontvangt u in februari de aanslag voor de gemeentelijke belastingen digitaal in uw Berichtenbox. U ontvangt een automatisch bericht hierover in uw privémailbox.